Specialister på vegetarisk catering
Libanon är ett av få länder i mellanöstern som saknar öken. Just detta faktum avspeglas i hur vår matkultur ser ut där de gröna alternativen är lika många - och lika spännande - som de traditionella rätterna av kött, fågel eller fisk. Sallader, olika röror och bröd är en självklar - och stor - del av det libanesiska köket.
Beirut Café har tagit fram en meny för vegetarisk catering som går utanpå det mesta. Vi vet att många därute gör aktiva val i att avstå från kött och vi anser att även vegetariska maträtter ska vara lika spännande, lika smakrika och lika välsmakande som alla våra andra alternativ. Den vegetariska delen är ett lika självklart inslag i vår matkultur som köttet och vi garantera dig samma, rika matupplevelse oavsett vilket alternativ du väljer.
Här nedan följer ett exempel på hur vår vegetariska meny för catering ser ut. Priset ligger på 300 kronor/person.
- Hoummos: Klassisk röra gjord på kikärter blandad med sesampasta och med en kryddning av kummin.
- Moutabbal Batizian: En röra på aubergine, sesampasta, citron och vitlök
- Mhamara: En kryddstarkt paprikarelish som blandas med krossade valnötter och granatäppelsirap
- Labneh: Klassisk kryddad libanesisk yoghurt
- Warak Inab: Vinblad fyllda med ris och grönsaker som toppats med mynta, citron och olivolja.
- Ardishoki: Kronärtskocka med citron och vitlöksmarinad
- Fattoush: Kryddig grönsakssallad som serveras med libanesiskt, rostat bröd
- Salata Zeiton: Olivsallad
- Falafel: Kikärtsröra kryddat med kummin och som friteras innan servering
- Fatoyer: Libanesiska piroger fyllda med bladspenat, citron och lök.
- Rkakat: Friterade knyten fyllda med mozzarella- eller fetaost
- Lobje bel zeit: Haricoverts i tomatsås
- Foul: marinerade, kokta favabönor som toppas med tomat, olivolja och persilja.
- Balila: Kokta kikärtor med citron, vitlök och kummin.